Scotch Bonnet prášek 9 g
Připravte se na pěkně žhavou explozi chutí. Oblíbené jamajské papričky Scotch Bonnet vynikají omamnou ovocnou vůní a chutí s tóny osvěžujících třešní, jablek, meruněk a rajčat. I malá špetka jemného prášku Scotch Bonnet vykouzlí z každého slaného a sladkého jídla nebo dezertu vysoce návykovou spalující záležitost.
Pálivost |
|
||
SHU jednotky | 350 000 | ||
Složení | Scotch Bonnet chilli papričky 100 % | ||
Země původu | Costa Rica |
Kategorie: | Všechny produkty |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Paprička pojmenovaná podle klobouku
Nalaďte se na pořádnou karibskou párty! Nebude v ní chybět nic. Zažijete návykový ohňostroj pálivé chuti, uctíte omamnou květinovou vůni a skvělou chuť osvěžujícího ovoce. To vše díky papričce Scotch Bonnet.
Tahle kráska pochází z Jamajky a byla první karibskou chilli papričkou, po jejímž exportu vznikla vysoká poptávka. Známá a populární byla nejen díky své chuti a pálivosti, ale především kvůli netradičnímu jménu. Na rozdíl od ostatních papriček odrůdy Capsicum chinense (papriky čínské),které pochází z Ameriky, totiž nezískala název podle místa původu. Pojmenována byla podle svého podsaditého tvaru, který připomíná tradiční skotské pánské klobouky (Scotch bonnet, ve Skotsku též nazývané Tam o’Shanter hat). Někdy ji můžete najít také pod označením Bahama Mama, Jamaican Hot nebo Caribbean red.
Přehlídka mnoha ovocných chutí v jedné papričce
Scotch Bonnet je druhově příbuzná Habanero papričkám, se kterými je často díky podobnému vzhledu nesprávně zaměňována. Obě mají tenkou a voskovou slupku, podobnou pálivost i chuť (Scotch Bonnet je ovšem sladší).
Paprička Scotch Bonnet je dlouhá asi 3–4 cm a obvykle dosahuje pálivosti okolo 100 000–350 000 SHU. Ačkoliv je jen o něco méně pálivá než Habanero, její pálivost je stále dost výrazná. Nebyla by to však správná chilli paprička, aby vás po spalujícím žáru neodměnila jedinečnou chutí. Scotch Bonnet vyniká květinovou vůní a plnými sladkými ovocnými tóny třešní, jablek, meruněk a rajčat. Právě pro svou ovocnou chuť se stala tak oblíbenou po celém světě. Dnes se pěstuje v Karibiku, v Guyaně, na Meldivách a v Ugandě.
V průběhu zrání se její barva mění ze zelené po žlutou nebo šarlatově červenou. Některé variety této papričky mohou dozrát do oranžové, tmavě žluté nebo dokonce čokoládově hnědé barvy.
Jak vařit se Scotch Bonnet?
Ideálně se hodí do různých studených i teplých omáček a jsou nepostradatelnou ingrediencí v mnoha světových kuchyní. Nejznámější jsou ale pro svou charakteristickou chuť v Jamajském pokrmu zvaném "jerk chickem" a "jerk pork", což je grilované kuřecí nebo vepřové maso v bohatě kořeněné sladko-pálivé marinádě.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.